USHA, WIE?

Met de manier waarop ik mijn naam uitspreek – Usha Doekhie – laat ik iets los over mijn wortels. En natuurlijk hebben ook mijn wortels impact op wie ik ben en hoe ik handel, zowel persoonlijk als professioneel. Daarom vertel ik je wat meer over mijn achtergrond.

Usha is een veelvoorkomende naam in Suriname. Tot mijn achtste groeide ik daar op, als middelste en enige meisje in een gezin met drie kinderen. Thuis spraken we Nederlands; dat was handig toen we naar De Bilt verhuisden. De taal kende ik al! Een groot voordeel in een omgeving waar alles anders was. Voor mij absoluut geen punt, want ik voel me snel thuis, daar waar ik ben. Bovendien ben ik van nature intrinsiek nieuwsgierig. Niets leuker dan nieuwe dingen ontdekken én ondernemen. Eén van mijn lijfspreuken is: een saai leven kan altijd nog ;-).


Interculturele relaties
Vanaf toen is – waarschijnlijk onbewust - mijn interesse in interculturele relaties gaan groeien én mijn interesse in héél véél andere dingen. Mijn afgeronde universitaire studie Engelse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit van Utrecht en daarna de postdoctorale studie Bedrijfskunde, werden de basis voor uiteenlopende commerciële, corporate en bestuurlijke functies. Dit in combinatie met aandacht voor mijn twee – inmiddels volwassen en uitgevlogen – dochters. De kansen die ik kreeg, heb ik gepakt. En eerlijk is eerlijk, soms heb ik daarbij om elke vierkante centimeter gestreden. Want als ambitieuze vrouw met een kleurtje gaat niet alles altijd vanzelf. Al deze ervaringen hebben mijn geest en hart gevormd en verrijkt. Een rijkdom die ik wil delen. Dit doe ik sinds 2000 als zelfstandig ondernemer vanuit Lakmé in Breda, overigens alweer heel lang mijn hometown.

Dus stoei jij met vragen op het vlak van (interculturele) relaties, persoonlijke (loopbaan)ontwikkeling en/of integriteit? Neem contact met me op. Immers, wat je niet vraagt, krijg je niet ook! Overigens óók één van mijn lijfspreuken.

Usha Doekhie