LAKMÉ RELATIETHERAPIE

 

Twijfels over jezelf? Een impasse in je werk of binnen je relatie? Het één hangt vaak samen met het ander. Daarom kun je bij mij terecht voor zowel topcoaching als relatietherapie. Interculturele relaties zijn daarbij mijn specialiteit. En intercultureel mag je breed opvatten.

 

Lakmé relatietherapie
Door relatietherapie leer je de ander kennen via de ogen van de therapeut. De theoretische basis voor de Lakmé relatietherapie is IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy). Een positieve therapievorm met als basis de acceptatie en tolerantie dat de ander anders is. Je grijpt in deze therapie kort terug naar het verleden zonder daarin te blijven hangen. Om deze therapievorm te mogen toepassen, ben ik opgeleid aan de IBT-Academie, door Dr. Pieternel Dijkstra. Ik volg regelmatig aanvullende masterclasses bij deze expert op het gebied van relaties. Daarmee ben ik gecertificeerd relatietherapeut.


Curatieve relatietherapie
Curatieve relatietherapie kun je zien als een laatste redmiddel als jullie relatie in een impasse zit, maar jullie de relatie samen nog een kans willen geven. In sessies van 1,5 uur kijken we naar jullie onderlinge verschillen, naar de manier om die te leren accepteren en naar mogelijke veranderingen. Als relatietherapeut kan ik jullie helpen aan nieuwe inzichten en handvatten geven om anders met elkaar om te gaan. We starten met een gezamenlijke intake. Daarna volgen jullie ieder een sessie apart. Steeds met een tussentijd van ongeveer 2 weken. De ervaring leert dat er zo’n 10 sessies nodig zijn om samen te komen tot een helder besluit en de volgende stap te kunnen zetten in jullie relatie: doorgaan of beëindigen op een respectvolle wijze

Boek een kennismakingsafspraak curatieve relatietherapie

Tip: check de mogelijkheden via je aanvullende verzekering voor een tegemoetkoming in de kosten van curatieve relatietherapie.


Preventieve relatietherapie
Overweeg je, bijvoorbeeld op latere leeftijd of na een eerdere relatie, te gaan samenwonen? Of gaan jullie voor het eerst samenwonen als jonge geliefden? Dan kan preventieve relatietherapie een effectieve manier zijn om elkaar vooraf nog beter te leren kennen. Zeker bij interculturele relaties kan een investering aan de voorkant bijdragen aan een stabiele basis en een hoop onbegrip in een latere fase voorkomen. Het traject preventieve relatietherapie is een korter programma dan curatieve relatietherapie. Vooraf maak ik op basis van jullie vraag een inschatting van het aantal benodigde sessies.