OVER LAKMÉ

In 2000 zocht ik naar een naam om mijn verschillende bedrijfsactiviteiten te kunnen aanbieden. Het werd Lakmé. Lakmé Topcoaching & Relatietherapie en Lakmé (Extern) Vertrouwenspersoon. Uiteraard koos ik met een reden voor Lakmé. Het is een naam met een betekenis.

Lakmé; zo heet de opera in drie bedrijven van de Franse componist uit de 19e eeuw, Léo Delibes. Een opera die mij steeds opnieuw raakt. Vooral het flowerduet vind ik prachtig om naar te luisteren! Een subtiele verwijzing naar de flowers uit deze opera vormt de lotusbloem in mijn logo. De wortels van de lotusbloem groeien in het water. En zelfs in modderwater ontstaan de mooiste bloemen! Ofwel, je mag hoe dan ook trots zijn op jezelf. Want dan zal het lukken om je te openen – zoals de lotusbloem – en jouw krachten optimaal te benutten en de beste versie te worden van jezelf.

En dan is Lakmé ook nog eens de Franse vertaling van Lakshmi. Deze hindoestaanse godin staat onder andere voor universele waarden als liefde, begrip en voorspoed. Waarden die, doordat ze dwars door alle culturen heen gaan, verbinden.

Daarom Lakmé, als verbinding tussen toen en nu, tussen jou en de ander, tussen verschillende religies, tussen mij en jou.